Het installatiebedrijf van Youen is gesloten.
Wist je dat in Nederland inmiddels zo’n drie miljoen gebouwen zijn voorzien van zonnepanelen? Op zonnige dagen (zonder wind) wordt zo’n 80% van de elektriciteit in Nederland duurzaam opgewekt door zonnepanelen. Wij vinden dat geweldig nieuws!
Wanneer je vragen hebt over jouw Youen-systeem, vul dan bijgaand formulier in. Dan gaan wij onze best doen om jou zo goed mogelijk te helpen.
We helpen je graag verder
Bekijk hier de meest gestelde vragen
Hoe lang gaan mijn zonnepanelen mee?
Zonnepanelen gaan lang mee. De industrie standaard is dat een zonnepaneel na 25 jaar nog tenminste 80% van zijn originele vermogen heeft. Al is het zo dat zonnepanelen geproduceerd na 2020, vaak al verbeterde productkenmerken hebben en minder degraderen. Deze zonnepanelen zullen dan een hoger percentage van hun originele vermogen houden.
Hoe werken garanties op zonnepanelen?
Een beroep op garantie is bij goede producten zeer zelden nodig. Als er iets mis is met een product, blijkt dit meestal al bij installatie. Producten die in zonnepanelen installaties worden verwerkt worden geleverd met fabrieksgarantie. Dat betekend dat de fabrikant verantwoordelijk is. Verschillende fabrikanten hanteren vergelijkbare garanties maar er zijn enkele verschillen. Wanneer u een huis met zonnepanelen koopt, is vaak in de algemene voorwaarde de overdracht van garanties voorkomen.
Wat moet ik doen als mijn zonnepanelen niet goed werken?
Controleer of de zekering en de aardlekschakelaar in de meterkast zijn ingeschakeld. Controleer de DC switch op de omvormer. Dit is een knop op de onderkant van de omvormer waarmee je het aan en uit zet. Controleer of de controle lampjes op uw omvormer aan staan.
Let op:
- zonnepanelen doen het niet in het donker
- Zonnepanelen zijn een statisch systeem wat betrouwbaar werkt. Wanneer uw monitoringsapp niet werkt produceert het systeem wel gewoon stroom.
Als dit niet werkt kunt u ondersteuning vragen door een bericht achter te laten via het contactformulier.
Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?
Een keer per jaar is meestal voldoenden. Tenzij u woont in een omgeving met veel luchtvervuiling of stof, zoals zanderige gronden. Dan is het meestal drie keer per jaar. Let op gebruik bij het schoonmaken geen chemische middelen. Schoonmaken van zonnepanelen kan met een zachte borstel en osmose water. Let ten alle tijden op, dat u de coating op het glas van het zonnepanelen niet beschadigd of weg boent. De coating heeft een vuilafstotende en licht absorberende werking. Lees hier meer over het schoonmaken van uw zonnepanelen.
Hoe werkt de teruglevering van stroom aan het net?
De stroom die jouw zonnepanelen opwekken komt terecht in de meterkast van je woning of bedrijfspand. Wanneer je deze stroom niet direct zelf gebruikt wordt die teruggeleverd aan het net. Bij woningen en aansluitingen onder de 3×80 ampère mag je terugleveren en krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet de salderingsregeling. Naar verwachting wordt de salderingsregeling na 2027 afgebouwd.
Hoe kan ik mijn zonnepanelen monitoren?
Je kunt de prestaties van jouw zonnepanelen systeem monitoren in de app van je omvormer.
Neem contact op
Heeft u vragen over uw bestaande installatie? Vul ons contactformulier in, en wij helpen u graag verder.
Contactinformatie
Laat ons weten waar je tegenaan loopt.
Gildenveld 12-C | 3892 DG Zeewolde
Of vul hieronder je gegevens in, dan nemen we contact met je op.