085 – 822 24 60 info@youen.nl

15 feb 2024 / Geschreven door: Youen / Leestijd: 3 min

BESS, wat is het?

In de dynamische wereld van duurzame energie en het beheer hiervan staan bedrijven voor de uitdaging om betrouwbare, kosteneffectieve en duurzame energieoplossingen te vinden. Een nieuwe technologie in dit landschap is het Battery Energy Storage System (BESS), een innovatieve oplossing die het potentieel heeft om de manier waarop bedrijven energie consumeren, opslaan en beheren, te transformeren.

Luchtfoto van een zonnepanelen installatie met een groot aantal zonnepanelen op het dak, wat het gebruik van hernieuwbare energie door bedrijven toont. Zonnepanelen voor bedrijven.

Wat is BESS?

BESS, of Battery Energy Storage System, is een technologie het mogelijk maakt eigen opgewekte energie op te slaan in batterijen voor later gebruik. Het systeem bestaat uit batterijen, zonnepanelen, een beheersysteem voor energie en vaak een verbinding met het elektriciteitsnet. Ook kan er een laadplein aangesloten worden op het systeem. Deze componenten werken samen om energie efficiënt op te slaan tijdens perioden van lage vraag en deze vrij te geven wanneer de vraag toeneemt. Met behulp van geavanceerde batterijtechnologieën biedt BESS een flexibele en schaalbare oplossing voor energieopslag.

Voordelen van een Megawatt batterij

Peakshaving

Een van de meest directe voordelen van BESS is de mogelijkheid voor bedrijven om hun energiekosten te verminderen. Door energie op te slaan wanneer de kosten laag zijn en deze te gebruiken tijdens piekverbruiksperioden, kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op hun energierekeningen.

Betrouwbare energievoorziening

Een cruciaal voordeel van BESS is de verhoging van de betrouwbaarheid en continuïteit van de energievoorziening voor bedrijven. Geconfronteerd met uitdagingen zoals netcongestie en problemen met energieaansluitingen, biedt BESS een solide oplossing door energie op te slaan tijdens daluren en deze vrij te geven tijdens piekuren. Dit helpt niet alleen de druk op energieaansluitingen te verlagen, maar garandeert ook dat kritieke bedrijfsprocessen voortdurend kunnen draaien, zelfs tijdens stroomuitval.

Mogelijkheid tot uitbreiding

Een uitdaging waar veel groeiende bedrijven mee te maken krijgen is de beperkte capaciteit van hun bestaande netaansluiting, wat een obstakel kan vormen voor uitbreiding. Uitbreiding van de netaansluiting is vaak een tijdrovend en kostbaar proces. In sommige gevallen is het zelfs niet mogelijk, wat de groei en continuïteit van het bedrijf in gevaar kunnen brengen. Bess biedt een oplossing voor dit probleem door bedrijven in staat te stellen hun energie-infrastructuur op te schalen, zonder afhankelijk te zijn van externe netuitbreidingen.

 

Stabilisatie van het net

BESS draagt ook bij aan het stabiliseren van het elektriciteitsnet door diensten zoals frequentieregeling en spanningssteun te bieden. Dit is vooral waardevol voor bedrijven die afhankelijk zijn van een constante en betrouwbare energievoorziening voor hun operaties.

Wat betekent dit?

BESS biedt bedrijven een reeks voordelen, van kostenbesparingen en duurzaamheidsverbeteringen tot verhoogde betrouwbaarheid en ondersteuning van het elektriciteitsnet. Door de implementatie van deze technologie kunnen bedrijven niet alleen hun huidige energie-uitdagingen aanpakken, maar zich ook positioneren voor groei en succes in een steeds veranderend energielandschap.

Er is veel mogelijk, wat zou je willen?

Raadpleeg een expert van Youen, dan maken we samen een vrijblijvende afspraak om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie. Zodat we je energieprofiel kunnen optimaliseren.

Geef ons een belletje op (085) 822 2460, mail naar info@youen.nl, of laat jou vraag direct achter in ons contactformulier.

Dit vind je misschien ook interessant

Hoe zelf zonnepanelen schoonmaken

Na het lezen van ons eerste artikel over tips en tricks voor het schoonmaken van zonnepanelen, ben je misschien gemotiveerd geraakt om zelf aan de slag te gaan. We geven je een overzichtelijk stappenplan wat je kunt gebruiken voor het veilig en effectief schoonmaken van je zonnepanelen. Vraag bij twijfels altijd om advies van een professional.

Lees meer

Zonnepanelen schoonmaken

Als ervaren zonnepanelen installateur begrijpen we dat het onderhouden van jouw zonne-installatie essentieel is voor optimale prestaties en duurzaamheid. Daarom delen we graag tips en tricks over het schoonmaken van zonnepanelen, zodat je het maximale uit jouw investering haalt.

Lees meer
Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven

15 feb 2024 / Geschreven door: Youen / Leestijd: 5 minZonnepanelen voor bedrijvenZonnepanelen zijn voor bedrijven een steeds aantrekkelijkere optie...

Lees meer
Share