085 – 822 24 60 info@youen.nl

15 feb 2024 / Geschreven door: Youen / Leestijd: 5 min

Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen zijn voor bedrijven een steeds aantrekkelijkere optie geworden, niet alleen vanuit een duurzaamheidsperspectief, maar ook door de financiële voordelen. Met al meer dan een miljoen gebouweigenaren die zonnepanelen op hun bedrijfsdaken hebben gelegd, is Nederland goed op weg naar een groene toekomst. Duurzaamheid moet hand in hand gaan met een slimme financiële beslissing. Een zonne-systeem is de juiste oplossing voor het verduurzamen van je bedrijf.

Drie professionals bespreken zonnepanelen in een magazijn met op de achtergrond schappen gevuld met zonnepanelen.

Financiële voordelen

De besparing op energierekeningen is een van de meest tastbare voordelen van zonnepanelen. Door eigen energie op te wekken, verlagen bedrijven hun maandelijkse energiekosten aanzienlijk. Met eigen gratis opgewekte energie wordt de bedrijfsvoering een stuk goedkoper.

Daarnaast kan de waardevermeerdering van het pand een aantrekkelijk lange-termijnvoordeel zijn. Panden met zonnepanelen zijn vaak meer waard en aantrekkelijker op de vastgoedmarkt. Ook brengt het een hoger huurwaarde op. 

Onafhankelijkheid en continuïteit

Zonnepanelen bieden een mate van onafhankelijkheid van de fluctuerende energiemarkt. Volatiliteit in de energiemarkt is geen nieuw onderwerp, zowel in prijs als in energielevering. De afgelopen jaren werden bedrijven in Nederland overvallen met torenhoge energiekosten, problemen rondom netaansluiting, en netcongestie. Bedrijven kunnen niet uitbreiden omdat ze geen grotere netaansluiting krijgen, en zelfs als ze deze hebben mogen ze het niet gebruiken voor opschaling van de bedrijfsprocessen. Daarmee komt de groei en continuïteit van bedrijven in gevaar.

Bedrijven worden met zonnepanelen minder afhankelijk van externe energieleveranciers, waardoor ze beter beschermd zijn tegen prijsstijgingen en meer controle hebben over hun energiehuishouding en kosten. De toevoeging van een Battery Energy Storage System (BESS) kan deze onafhankelijkheid en controle optimaliseren.   

Wet- en regelgeving rondom duurzaamheid

Vanuit de EU is de Europese Klimaatwet opgezet. Deze wet moet de drempel voor de energietransitie verkleinen, en Europa Co2-neutraal maken tegen 2050. Het doel moet voor 55% bereikt zijn in 2030. Dit heeft effect op wet en regelgeving in Nederland en beïnvloed bedrijven direct in hun energiehuishouding en daarmee hun bedrijfsvoering.

  • Sinds 1 januari 2023 moeten alle bedrijfspanden die groter zijn dan 100 vierkante meter energielabel C hebben. Zonnepanelen zijn een pijler onder de energielabel-sprong van jouw bedrijf en een directe oplossing voor deze uitdaging.
  • Sinds 1 juni 2023 is de energiebesparingsplicht ingetreden. Bedrijven die meer dan 50.000 kWh aan elektriciteit of 25.000 aan gas gebruiken vallen onder deze energiebesparingsplicht. Zij zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die je binnen vijf jaar kunt terugverdienen.  Een erkende en rendabele maatregel voor bedrijven is het plaatsen van zonnepanelen. Lees meer…

Verdere toekomstige wet- en regelgeving zal moeten zorgen dat we als Nederland de doelen in 2030 halen. Om te zorgen dat je in je bedrijfsvoering en continuïteit niet overvallen wordt is het belangrijk na te denken over duurzame en rendabele energieoplossingen.

Concurrentievoordeel

Zonne-energie biedt een breed scala aan voordelen voor bedrijven, van directe kostenbesparingen tot strategische voordelen op lange termijn. Een optimaal werkend zonne-systeem draagt direct bij aan jou concurrentievoordeel. Een duidelijke duurzaamheidskeuze is aantrekkelijk, omdat het een nieuw verdienmodel opent en omdat ondernemers met duurzame zonnepanelen een streepje voor hebben bij overheid en klanten.

Als je geïnteresseerd bent in wat zonne-energie voor jouw bedrijf kan betekenen, nodigen we je uit voor een adviesgesprek met onze specialisten. Samen kunnen we de mogelijkheden voor jouw bedrijfspand verkennen en een op maat gemaakte oplossing vinden die aansluit bij jouw behoeften en doelstellingen.

Neem vandaag nog contact op, dan zetten we samen stappen in de energietransitie van jouw bedrijf.

Geef ons een belletje op (085) 822 2460, mail naar info@youen.nl, of laat jou vraag direct achter in ons contactformulier.

Dit vind je misschien ook interessant

BESS, wat is het?

BESS, wat is het?

15 feb 2024 / Geschreven door: Youen / Leestijd: 3 minBESS, wat is het?In de dynamische wereld van duurzame energie en het beheer hiervan staan...

read more

De salderingsregeling blijft!

13 feb 2024 / Geschreven door: Youen / Leestijd: 2 minDe salderingsregeling Blijft!Na een periode van onzekerheid is er eindelijk duidelijkheid over...

read more
Share