085 – 822 24 60 info@youen.nl

Onderhoudscontract zonnepanelen

Het zonnepanelen onderhoudscontract ontzorgt en verbetert het rendement.

Ten behoeve van installaties voor zonne-energie van ca. 300 panelen of meer activeert zonnepanelenspecialist Youen een nieuwe dienst die vastgoedmanagers en technisch beheerders ontzorgt én de productie van de eigen duurzame energie verbetert.

Alhoewel installaties voor zonnepanelen onderhoudsarme installaties zijn, is het voor vastgoedmanagers en installatiebeheerders in veel gevallen een uitkomst om het technische beheer van een installatie uit handen te kunnen geven aan specialisten.

De 5 voordelen van onderhoud

1 – Het bespaart kosten.

Youen kan door enerzijds haar specialisme in PV-systemen en anderzijds het monitoren van een hoeveelheid aan installaties tegelijk, concurrerend werken. Het onderhoudscontract van Youen is bedoeld om eigenaren van zonnepanelen te ontzorgen en onnodige interne kosten te besparen.

2 – Het verhoogt opbrengsten.

Zonnepanelen reinigen – zeker op daken – is een klus voor iemand met de juiste goede gereedschappen en de juiste vaardigheden. Afhankelijk van situatie en omgeving, zal Youen de zonnepanelen periodiek reinigen. Dat levert in de praktijk tot 10% opbrengstverbetering op en dat is doorgaans meer dan de reinigingskosten, dus extra winst onder de streep.

3 – On-line monitoring

Overdragen aan Youen bespaart jou zorgen, terwijl onze snelle respons storingen en onnodige downtime kan voorkomen en verhelpen. Zonnepanelen zijn gemaakt om iedere dag rendement te leveren. Het onderhoudscontract van Youen is bedoeld om de installatie ‘fit’ te houden, zodat ze goed zal presteren.

4 – Het verlaagt risico’s

Youen inspecteert de installatie jaarlijks en daarvan ontvangt u een rapportage. Hierdoor weet je of je een veilige installatie hebt, of dat er misschien toch onderhoudswerkzaamheden nodig zijn.

5 – De goede maatstaf

Vrijwel alle eigenaren van zonnepanelen zijn blij met hun installatie en dat is een goede zaak. Met het volwassen worden van de technologie en het gestructureerd raken van de markt, vragen eigenaren zich af wanneer ze het nu goed doen.
Youen kan de installatie tot op detailniveau nameten en daarover rapporteren. De jarenlange ervaring staat aan klanten van Youen ter beschikking om een gemotiveerd oordeel te vormen over prestaties van de installatie, rekening houdend met zaken als degeneratie van panelen of omvormers.
Mocht je als eigenaar van panelen tegen een onverhoopt garantiegeval aanlopen, dan helpen we je in je contact met leverancier en fabrikant. Natuurlijk is een nodige vervanging van onderdelen met de specialisten van Youen in zo’n geval dan ook snel geregeld.

Hoe verder?

Vraag Youen om een Onderhoudsovereenkomst die past bij jouw specifieke situatie. Jouw aanvraag is vrijblijvend en verplicht nergens toe.

Zodra we jouw aanvraag hebben ontvangen, bellen we je terug en maken we een afspraak om naar je toe te komen om samen naar jouw zonnepanelen te kijken. Dat is een leuk moment om kennis te maken en vragen te stellen. Op datzelfde moment krijg je ons voorstel overhandigd.

Onderhoudscontract aanvragen
Share