085 – 822 24 60 info@youen.nl

13 feb 2024 / Geschreven door: Youen / Leestijd: 2 min

De salderingsregeling Blijft!

Na een periode van onzekerheid is er eindelijk duidelijkheid over de toekomst van de salderingsregeling: deze blijft de komende jaren ongewijzigd van kracht. Dit besluit heeft verstrekkende gevolgen voor eigenaren van zonnepanelen en iedereen die overweegt om te investeren in zonne-energie.

Wat is Salderen?

Salderen is een financieel mechanisme waarbij de energie die je met je zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net, wordt verrekend met je eigen energieverbruik. Op je jaarlijkse energienota zie je precies hoeveel stroom je hebt teruggeleverd en verbruikt. Dankzij de salderingsregeling ontvang je voor elke teruggeleverde kilowattuur (kWh) dezelfde prijs als die je betaalt voor je verbruikte stroom. Dit maakt het investeren in zonnepanelen bijzonder aantrekkelijk, omdat je zo altijd profiteert van je eigen opgewekte energie, zelfs als je deze niet direct zelf gebruikt.

Recentelijke Ontwikkelingen

De afgelopen tijd was er veel te doen om de toekomst van de salderingsregeling. Er lag een wetsvoorstel op tafel om de regeling vanaf 2025 geleidelijk af te bouwen, wat zou leiden tot een overstap op een terugleververgoeding. Hierbij krijgen zonnepanelen eigenaren bij terugleveren een vaste vergoeding per jaar. Deze vergoeding zou tussen 2025-2030 jaarlijks afnemen tot 0.

Het Besluit van de Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft echter besloten het wetsvoorstel af te wijzen, waardoor de salderingsregeling in haar huidige vorm behouden blijft. Dit betekent dat zonnepaneel eigenaren nog tot een nader te bepalen datum kunnen blijven salderen, wat de terugverdientijd van zonnepanelen aanzienlijk verkort.

Wat Betekent Dit Voor Jou?

Dit besluit maakt het investeren in zonnepanelen nu interessanter dan ooit. Met de huidige lage prijzen van zonnepanelen en het behoud van de salderingsregeling, is de tijd rijp om de stap te zetten. Door nu zonnepanelen te installeren, ben je verzekerd van een rendabele opbrengst zodra de zon volop gaat schijnen.

Dit is een uitgelezen kans om bij te dragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd te profiteren van financiële voordelen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van je eigen zonne-systeem? (zonnepanelen/laadpalen/batterijen)

Raadpleeg een expert van Youen, dan maken we samen een vrijblijvende afspraak om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

Geef ons een belletje op (085) 822 2460, mail naar info@youen.nl, of laat jou vraag direct achter in ons contactformulier.

Dit vind je misschien ook interessant

Hoe zelf zonnepanelen schoonmaken

Na het lezen van ons eerste artikel over tips en tricks voor het schoonmaken van zonnepanelen, ben je misschien gemotiveerd geraakt om zelf aan de slag te gaan. We geven je een overzichtelijk stappenplan wat je kunt gebruiken voor het veilig en effectief schoonmaken van je zonnepanelen. Vraag bij twijfels altijd om advies van een professional.

Lees meer

Zonnepanelen schoonmaken

Als ervaren zonnepanelen installateur begrijpen we dat het onderhouden van jouw zonne-installatie essentieel is voor optimale prestaties en duurzaamheid. Daarom delen we graag tips en tricks over het schoonmaken van zonnepanelen, zodat je het maximale uit jouw investering haalt.

Lees meer
Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven

15 feb 2024 / Geschreven door: Youen / Leestijd: 5 minZonnepanelen voor bedrijvenZonnepanelen zijn voor bedrijven een steeds aantrekkelijkere optie...

Lees meer
Share