085 – 822 24 60 info@youen.nl

BTW terugvragen voor zonnepanelen, hoe werkt dat?

Youen heeft voor haar klanten een gratis btw-terugvraag-service. Natuurlijk zijn we ook bereid om anderen tegen een redelijke bijdrage te helpen.

Youen publiceerde een blog over het terugvragen van btw op zonnepanelen door particulieren: https://youen.nl/btw-zonnepanelen-terugvragen-particulieren/

Wil je jouw aanvraag voor een btw-teruggave laten uitvoeren door een specialist? Ga naar https://youen.nl/btw-teruggave-zonnepanelen/ en schrijf je in. Een specialist behandelt jouw aanvraag. 

Het terugvragen van BTW is gebaseerd op het Fuchs-arrest van het Europese Hof. Daarin is bepaald dat het produceren van stroom een economische activiteit is. Via de KOR (kleine ondernemersregeling) mag je je dus aanmelden als ondernemer bij de belastingdienst en de btw terugvragen. Normaal gesproken moet je over het verbruik weer btw afdragen, maar omdat het btw bedrag onder de belastingvrije voet blijft, hoeft dat niet. De belastingdienst heeft inmiddels wel een forfaitair bedrag van enkele tientjes per installatie. Let op: als je al ondernemer bent, bijvoorbeeld als ZZP-er of anderszins, is het verstandig om zelf je boekhouder in te schakelen.

Het terugvragen van de BTW is door de Belastingdienst de laatste jaren wel complex gemaakt. Soms veranderen regels. Daarom is het verstandig om een specialist de procedure te laten doen. Youen heeft die voor je klaar staan. Neem daarvoor contact op met Youen via 085-822 2460 of ga naar de speciale web-pagina over btw-teruggave en schrijf je in.

Zonnepanelen op nieuwbouw - Youen Zeewolde

Meer informatie

Nu weten wat zonnepanelen kosten en opleveren? Maak dan je eigen plan met de gratis webtooling van Youen. Ga daarvoor naar: dakcheck.youen.nl. Doe dan direct een terugbelverzoekje aan de aankoopbegeleider van Youen. Die kan je dan precies vertellen wat een thuisbatterij in jouw situatie kost .

Share