085 – 822 24 60 info@youen.nl

6 feb 2024 / Geschreven door: Youen / Leestijd: 3 min

BTW op thuisbatterijen terugvragen

Goed nieuws! Net als bij zonnepanelen enkele jaren geleden kan je nu de belasting op thuisbatterijen terugvragen. Je krijgt dus in een klap 21% korting op je investering. Dat maakt de combinatie zonnepanelen en thuisbatterij een stuk aantrekkelijker. Hoe gaat het in z’n werking?

Bespaar op je zonnesysteem?

Om de BTW terug te kunnen vragen heb je een dynamisch energie contract nodig. Je kan de BTW namelijk terugkrijgen als je ‘handelt’ in elektriciteit. Handelen betekent dat je energie teruggeleverd tegen hogere energieprijzen en energie van het net haalt tegen lage prijzen. Dit ontlast het energienet in Nederland en zorgt dat jij gebruik kan maken van de goedkoopste energie. Door een slimme thuisbatterij in combinatie met een efficiënt Energie Management Systeem kunnen wij dit automatisch voor je regelen. Zodat jij kan genieten van je energie met het hoogste rendement.

 

Juist nu is de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij super aantrekkelijk. Zonnepanelen zijn nog nooit zo goedkoop geweest, en met de 21% teruggave op de batterij gaat de investering fors omlaag. Met als resultaat een hoger rendement.

Als je al zonnepanelen hebt maar nog geen thuisbatterij is het misschien slim om met een van onze adviseurs te praten. Veel omvormers zijn namelijk geschikt voor de toevoeging van een thuisbatterij.

BTW-terugvragen

De BTW-terugvragen kan soms een lastige en verwarrende procedure zijn, ook zijn er enkele voorwaarden waar je als consument aan moet voldoen. Daarom staan onze adviseurs voor je klaar. Heb je een dynamisch energie contract en wil je graag een thuisbatterij aanschaffen? Geef ons dan een belletje, we helpen graag!

Jouw complete Energiesysteem

Verduurzamen wordt nog aantrekkelijker met de nieuwe BTW-teruggave op thuisbatterijen. Je kan profiteren van een compleet energie systeem. Zonnepanelen, thuisbatterij en laadpalen zijn in combinatie met een slim Energie Management Systeem (EMS) de ideale oplossing voor huiseigenaren. Dat is het energiesysteem van de toekomst. Zo verminderen je je Co2 uitstoot en maximaliseer je je rendement.

Lees hier nóg meer over thuisbatterijen.

Ben je benieuwd naar het creëren van je eigen zonne-systeem? (zonnepanelen/laadpalen/batterijen)

Raadpleeg een expert van Youen, dan maken we samen een vrijblijvende afspraak om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

Geef ons een belletje op (085) 822 2460, mail naar info@youen.nl, of laat jou vraag direct achter in ons contactformulier.

Dit vind je misschien ook interessant

Hoe zelf zonnepanelen schoonmaken

Na het lezen van ons eerste artikel over tips en tricks voor het schoonmaken van zonnepanelen, ben je misschien gemotiveerd geraakt om zelf aan de slag te gaan. We geven je een overzichtelijk stappenplan wat je kunt gebruiken voor het veilig en effectief schoonmaken van je zonnepanelen. Vraag bij twijfels altijd om advies van een professional.

Lees meer

Zonnepanelen schoonmaken

Als ervaren zonnepanelen installateur begrijpen we dat het onderhouden van jouw zonne-installatie essentieel is voor optimale prestaties en duurzaamheid. Daarom delen we graag tips en tricks over het schoonmaken van zonnepanelen, zodat je het maximale uit jouw investering haalt.

Lees meer
Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven

15 feb 2024 / Geschreven door: Youen / Leestijd: 5 minZonnepanelen voor bedrijvenZonnepanelen zijn voor bedrijven een steeds aantrekkelijkere optie...

Lees meer
Share