085 – 822 24 60 info@youen.nl

Glas-glas zonnepanelen, wat zijn de voor- en nadelen?

De meeste zonnepanelen zijn uitgevoerd met glas aan de voorkant en een folie aan de achterkant. Die folie wordt tijdens productie supersterk en lijkt dan erg op dat van de PET fles, zoals van die van coca cola. Er zijn ook panelen waarbij niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant uitgevoerd is van glas: de glas-glas panelen. Ten opzichte van glas/folie panelen hebben glas-glas panelen het voordeel dat er een iets lager risico is op celbreuk in het paneel, maar omdat sommige leveranciers glas-glas panelen onnodig duur maken, valt het voordeel weg. Een goed opgeleide installateur maakt het verschil. Met zijn kennis en kunde zorgt hij voor een installatie die jarenlang zorgeloze zonnepanelen-energie produceert. 

Een glas-glas paneel weegt al snel veel zwaarder dan een glas/folie paneel. Dat is al snel een probleem op veel bedrijfsdaken en andere wat minder sterke constructies. Dat kan een belemmering opleveren voor het plaatsen van zonnepanelen. Voorts wegen dit soort panelen al snel 30 kilo. Voor een installateur is dat extra gewicht  te zwaar, waardoor extra personeel nodig is. De zware glas-glas panelen zal ook sneller een kostprijsverhogende verhuislift of ver-rijker gehuurd worden om de installatie te kunnen realiseren.

De situatie waarin je juist weer wel glas/glas panelen zou willen installeren is in vochtige omstandigheden, zoals bij het installeren van zonnepanelen op het water of op een schip. Voor alle overige situaties voldoet een glas/folie paneel prima, dat heeft de geschiedenis inmiddels wel bewezen.

Vragen over zonnepanelen? Vraag het een expert van Youen. Deze kun je bereiken via info@youen.nl of bellen met 085-8220460.

Youen uitleg thuisbatterij zonnepanelen
Youen uitleg thuisbatterij zonnepanelen
Youen uitleg thuisbatterij zonnepanelen

Zonnepanelen voor woningeigenaren

 

De prijs van zonnepanelen kun je direct terugvinden op de website van Youen. Ga voor installaties tot 50 panelen naar dakplan.youen.nl, maak jouw eigen dakplan en zie direct wat jouw zonnepanelen kosten in jouw situatie én voor je zullen opbrengen in geld en in duurzame kilowatt-uren.

Zonnepanelen voor 
bedrijven

 

Voor installaties tot 5megawatt of 15.000 panelen, kunt u Youen vragen om een gratis en vrijblijvende quickscan met daarin een kostenraming en een opbrengstprognose.

Meer informatie

Vragen over de aanschafprijs en opbrengsten van zonnepanelen en thuisbatterijen? Youen is gespecialiseerd én gecertificeerd installateur van zonnestroom systemen. Vind contactgegevens hier. Of mail naar: verkoop@youen.nl . Bellen mag ook naar 085-822 2460. 

Share