085 – 822 24 60 info@youen.nl

Herroepingsrecht

Als je iets koopt op afstand, ga je niet naar een echte winkel. Je koopt dan bijvoorbeeld iets via internet en telefoon zoals bij Youen. Bij kopen op afstand zijn jij en de verkoper op geen enkel moment fysiek bij elkaar in de buurt.

Koop je een product op afstand? In de wet staat dat je dan veertien dagen bedenktijd krijgt. Wil je het product toch niet hebben? Dan kun je jouw geld terugkrijgen. Je moet tijdens de bedenktijd laten weten dat je van de koop af wil. Deze bedenktijd heet ook wel zichttermijn.

Als je koopt op afstand heb je een wettelijke bedenktijd van veertien dagen. Jouw bedenktijd begint op de dag dat jij het product hebt gekregen. Koop je geen product maar een dienst zoals het huren van een zonnestroomsysteem? Dan gaat de bedenktijd in op het moment dat de overeenkomst tot stand komt.

Hieronder kun je per product precies lezen hoe dit er bij Youen uitziet en hoe je van het herroepingsrecht gebruik kunt maken.

Youen Koop

De bedenktermijn van veertien dagen gaat in op het moment dat de goederen bij jou worden geleverd. Dit is meestal ook direct het moment dat de installatie plaatsvindt. Jouw bedenktermijn van veertien dagen gaat ook vanaf dit moment in. Als je in deze periode gebruik wilt maken van jouw herroeppingsrecht kun je ons daarvan op de hoogte stellen via het herroepingsformulier. Wij zullen na ontvangst van het herroepingsformulier contact met je opnemen om een afspraak voor demontage van het zonnestroomsysteem te maken. Je ontvangt vervolgens jouw aankoopbedrag minus de kosten voor demontage van het zonnestroomsysteem retour van Youen. De demontagekosten zijn vastgesteld op €250,- vermenigvuldigd met het aantal zonnepanelen.

Herroepingsformulier

Voor het herroepen van een overeenkomst biedt Youen een standaardformulier aan. Het standaard herroepingsformulier is via deze link te downloaden. Je kan dit formulier printen, invullen en retour sturen aan administratie@Youen.nl.  Ben je niet in de gelegenheid om te mailen? Dan kun je het formulier ook per post sturen naar Youen, Nijverheidsstraat 15, 3861 RJ Nijkerk.

 

Van begin tot eind service, communicatie en meedenken met de klant . Dat is hoe wij Youen hebben ervaren ...met als resultaat 14 prachtige zonnepanelen op de gevels. De plaatsing (gevel ipv dak, relatief nieuw) ging niet geheel vlekkeloos maar onvermoeibaar werd er gewerkt aan een goede oplossing. Kortom ... een krachtig , vriendelijk en fijn bedrijf ! Aanrader !

Youen is een bedrijf met korte lijnen, helpt op een deskundige wijze bij het maken van de keuzes en komt haar afspraken na. Daarnaast hebben wij nu al na enkele weken ons dak vol liggen met goed werkende zonnepanelen. Wij zijn blij dat we voor de tweede keer voor Youen hebben gekozen.

Het voortraject was persoonlijk en de uitvoering was keurig. Alle afspraken zijn tot in detail nagekomen! Het resultaat ziet er prima uit.

Share