085 – 822 24 60 info@youen.nl

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen voor woningeigenaren

 

De prijs van zonnepanelen kun je direct terugvinden op de website van Youen. Ga voor installaties tot 50 panelen naar dakplan.youen.nl, maak jouw eigen dakplan en zie direct wat jouw zonnepanelen kosten in jouw situatie én voor je zullen opbrengen in geld en in duurzame kilowatt-uren.

Zonnepanelen voor 
bedrijven

 

Voor installaties tot 5megawatt of 15.000 panelen, kunt u Youen vragen om een gratis en vrijblijvende quickscan met daarin een kostenraming en een opbrengstprognose.

Hoeveel stroom wekken zonnepanelen per maand op?

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen produceren met behulp van zonlicht elektriciteit. Dat gebeurt allereerst door de zonnecellen in het paneel. Zo’n cel is gemaakt van gekristalliseerd silicium. Dat materiaal wordt gemaakt van zand en heeft de eigenschap dat het onder invloed van licht elektronen loslaat. Door die elektronen een richting op te laten bewegen, ontstaat bruikbare elektriciteit.

Zonnepanelen maken dus met behulp van zonlicht elektriciteit, maar dat is gelijkstroom met een plus en een min. Net zoals de stroom van een batterij of accu. Om de gelijkstroom in huis of bedrijf bruikbaar te maken in de vorm van wisselstroom, is een omvormer nodig. De zonnepanelen + de omvormer maken dus samen de elektriciteit waarmee je je energierekening kunt verlagen, of zelfs reduceren tot nul. Immers, de stroom die je verbruikt en zelf produceert, hoef je elders niet meer in te kopen.

Als je wil weten wat zonnepanelen betekenen in jouw situatie, kun je gebruikmaken van de webtool van Youen. Daarmee kun je zelf je eigen plan maken en direct zien wat het kost en oplevert. 

Zonnepanelen voor ondernemers
Ga naar www.youen.nl/zakelijk wanneer je graag hulp wil of gebruik wil maken van de expertise van een aankoopbegeleider van Youen. Download de gratis whitepaper of vraag een aankoopbegeleider van Youen om een vrijblijvende quickscan.  Dan word gelijk goed geholpen met de kennis en kunde die je van een gecertificeerde en gespecialiseerde installateur van zonnepanelen mag verwachten.

.

Meer informatie

Vragen over de aanschafprijs en opbrengsten van zonnepanelen en thuisbatterijen? Youen is gespecialiseerd én gecertificeerd installateur van zonnestroom systemen. Vind contactgegevens hier. Of mail naar: verkoop@youen.nl . Bellen mag ook naar 085-822 2460. 

Share