085 – 822 24 60 info@youen.nl

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Zonnepanelen voor woningeigenaren

 

De prijs van zonnepanelen kun je direct terugvinden op de website van Youen. Ga voor installaties tot 50 panelen naar onze Dakcheck, maak jouw eigen dakplan en zie direct wat jouw zonnepanelen kosten in jouw situatie én voor je zullen opbrengen in geld en in duurzame kilowatt-uren.

Zonnepanelen voor 
bedrijven

 

Voor installaties tot 5 megawatt of 15.000 panelen, kunt u Youen vragen om een gratis en vrijblijvende quickscan met daarin een kostenraming en een opbrengstprognose.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen?

Ieder zonnepaneel levert direct rendement. Dat is een prachtig uitgangspunt en hartstikke waar. Zonnepanelen maken direct in huis bruikbare elektriciteit, en die elektriciteit is geld waard. Daarbovenop is het ook nog eens duurzaam gemaakte stroom.

Om uit te rekenen hoeveel zonnepanelen nodig zijn om jouw energiebehoefte te dekken, moet je eerst de vraag beantwoorden, hoeveel energie je zou willen verbruiken. In de Dakplan van Youen is een aantal suggesties gedaan voor stroom verbruik bij verschillende gezinsgrootte. Je kunt natuurlijk ook even op de eindafrekening van je elektriciteitsmaatschappij kijken.

Om met zonnepanelen stroom te kunnen opwekken, is een opwekvermogen nodig. Dat vermogen wordt uitgedrukt in Wattpeak. Een makkelijke vuistregel om het benodigde vermogen te benaderen, is om 10% op te tellen bij je gebruik, Voor 3.500 kWh per jaar heb je dus zo’n 3.850Wp aan vermogen nodig. Wanneer je dat vermogen deelt door het aantal wattpeak van het zonnepaneel (bijvoorbeeld 350), is de schatting dat zo’n 11 panelen al genoeg stroom opleveren om je jaarlijkse verbruik te compenseren.

Wil je een goede inschatting? Maak dan je eigen plan. Je ziet in het dashboard direct hoeveel stroom zonnepanelen voor jou kunnen opwekken.

Zeker weten hoe het zit? Vraag Youen naar een quickscan voor jouw situatie. Je kunt Youen bereiken via 085-822 2460, of mailen naar: info@youen.nl mag ook.

Youen quick scan voor bedrijven

Youen kan gratis een snelle quickscan voor uitvoeren. Dan ontstaat het beeld van een redelijk uitgangspunt voor jouw situatie en een goede indicatie van prijzen en opbrengsten van het systeem. Ga naar www.youen.nl/zakelijk en vul het formulier in. Een aankoopbegeleider helpt je vrijblijvend. 

Het optimaliseren van de installatie is een kunst op zich waar de mensen op het bedrijfsbureau van Youen zich graag voor inzetten. Het doel is zo veel mogelijk duurzame energie uit een veilige en betrouwbare installatie, die aansluit bij uw situatie. Daarbij kan het gaan over allerlei belangrijke details de stand van het zonnepaneel, over de type dakbedekking (of misschien de keuze die te vervangen), of over zaken zoals brandveiligheid.

Youen uitleg thuisbatterij zonnepanelen

Meer informatie

Vragen over de aanschafprijs en opbrengsten van zonnepanelen en thuisbatterijen? Youen is gespecialiseerd én gecertificeerd installateur van zonnestroom systemen. Vind contactgegevens hier. Of mail naar: verkoop@youen.nl . Bellen mag ook naar 085-822 2460. 

Share