085 – 822 24 60 info@youen.nl

Welke subsidies gelden er voor zonnepanelen 2021?

Zonnepanelen voor woningeigenaren

 

De prijs van zonnepanelen kun je direct terugvinden op de website van Youen. Ga voor installaties tot 50 panelen naar dakplan.youen.nl, maak jouw eigen dakplan en zie direct wat jouw zonnepanelen kosten in jouw situatie én voor je zullen opbrengen in geld en in duurzame kilowatt-uren.

Zonnepanelen voor 
bedrijven

 

Voor installaties tot 5megawatt of 15.000 panelen, kunt u Youen vragen om een gratis en vrijblijvende quickscan met daarin een kostenraming en een opbrengstprognose.

Subsidies op zonnepanelen voor particulieren en bedrijven

De Salderingsregeling voor particulieren en kleine bedrijven

Met zonnepanelen kun je zelf je eigen stroom opwekken. Zonnepanelen passen goed op een dak, bijvoorbeeld op het dak van je woning of bedrijfsgebouw.  Wanneer jouw stroomaansluiting niet groter is dan 3 x 80 ampère, dan mag je de elektriciteit die je niet gebruikt terugleveren aan het net. Daarmee kun je je energierekening naar 0 brengen, omdat een teruggeleverde kilowattuur in feite net zoveel kost als een geleverde kilowattuur. Die teruggeleverde stroom mag je dus aftrekken van de stroom die je inkoopt. Dat heet salderen. Lees hier meer over de salderingsregeling.

Ook particulieren mogen btw op zonnepanelen terugvragen

Particulieren mogen de BTW op zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Dat betekent een mogelijke teruggave van 21% van je factuur. De mogelijkheid is wel aan wat regelgeving onderhevig. Daarom heeft Youen afspraken gemaakt met een gespecialiseerde belastingadviseur en een service beschikbaar. De BTW-service voor particulieren is voor klanten van Youen gratis. Anderen betalen een bijdrage. Ga voor meer informatie hier naartoe.   

Subsidies voor zonnepanelen voor bedrijven

In de strijd tegen de opwarming van de aarde is het belangrijk dat we op een andere manier gaan voorzien in onze energie. Kortgezegd komt het erop neer dat we moeten stoppen met verbranden, zodat er geen overmatige CO2 meer wordt geproduceerd, die als het ware als een deken over onze aarde blijft liggen.

Om dat voor elkaar te krijgen hebben vrijwel alle landen in 2015 het Klimaatverdrag van Parijs ondertekend en ontwikkelen de Europese Unie en de Nederlandse overheid beleid om de energietransitie uit te voeren. De overheid maakt het financieel aantrekkelijk met behulp van belastingvoordeel en subsidies.

  • Bedrijven en grote investeerders kunnen voor hun installaties met een aansluiting van 3 x 100 ampere of meer en installaties van meer dan 15 kilowatt een SDE-subsidie aanvragen.
  • Particulieren mogen hun btw terug vragen
  • Kleine bedrijven kunnen profiteren van ISDE-subsidies en de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Dat de overheid iedereen stimuleert om te kiezen voor duurzame energie, is hartstikke goed. Al die regels maken het soms wel wat moeilijker en daarom heeft Youen specialisten beschikbaar die u kunnen helpen met het kiezen van de juiste subsidie of regeling.  Deze service stelt Youen aan haar klanten gratis beschikbaar. We helpen we ook kosteloos met de aanvraag.

Hulp bij subsidies voor zonnepanelen? Neem contact op met de specialist van Youen. Bel hiervoor naar: 085-822 2460. Of mail naar verkoop@youen.nl

Wil je meer weten over het installeren van zonnepanelen voor bedrijven? Ga dan naar de pagina van Youen  voor bedrijven en download de gratis whitepaper over dit onderwerp. Nog makkelijker: vraag een aankoopbegeleider om een gratis quickscan voor jouw situatie. 

Youen uitleg thuisbatterij zonnepanelen
Youen uitleg thuisbatterij zonnepanelen

Meer informatie

Vragen over de aanschafprijs en opbrengsten van zonnepanelen en thuisbatterijen? Youen is gespecialiseerd én gecertificeerd installateur van zonnestroom systemen. Vind contactgegevens hier. Of mail naar: verkoop@youen.nl . Bellen mag ook naar 085-822 2460. 

Share