085 – 822 24 60 info@youen.nl

Wat is een thuisbatterij en hoe werkt deze?

Wanneer je in Nederland stroom opwekt met zonnepanelen op het dak van je woning of bedrijfsgebouw, en je stroomaansluiting niet groter is dan 3 x 80 Ampere, mag je de teruggeleverde stroom salderen op je energierekening. Daarmee kun je dus in de periode van een jaar, je energierekening op nul houden.
Youen uitleg thuisbatterij zonnepanelen

’s Avonds of ’s nachts zonnestroom gebruiken

Normaal lever je de stroom die je niet gebruikt, dus terug. Wanneer je dat niet wil, kan je ervoor kiezen om naast je omvormer ook nog een thuisbatterij te installeren, om de stroom die je zelf opwekt, in op te kunnen slaan. Dan kan je je eigen zonnestroom dus ook ’s avonds of ’s nachts gebruiken.

Omvormers voorbereid op thuisbatterij

Door de energietransitie, verandert de energiemarkt regelmatig. Youen verwacht dat thuisbatterijen vanaf 2025 interessant kunnen worden voor particulieren en kleine bedrijven. Daarom installeert Youen nu al veel omvormers die zijn voorbereid op de komst van een thuisbatterij.

Youen uitleg thuisbatterij zonnepanelen

Meer informatie

Wanneer je wil laten uitzoeken of jouw systeem geschikt is voor het aansluiten van een thuisbatterij, kun je hulp vragen van Youen. Stuur jouw email met je vragen naar service@youen.nl.

De juiste opslagcapaciteit

Houdt bij de keuze van jouw thuisbatterij rekening met je behoefte. Wil je voldoende stroom kunnen opslaan om de wasmachine te laten draaien en de auto op te laden, dan heb je meer opslagcapaciteit nodig dan wanneer je al tevreden bent als de volgende ochtend je wekker en de koelkast het nog doen.

Youen uitleg thuisbatterij zonnepanelen

Meer informatie

De Youen aankoop-begeleider kan voor jou uitrekenen welke batterij je nodig hebt en hoeveel die kost. Je kunt hem bereiken via verkoop@youen.nl

Share