085 – 822 24 60 info@youen.nl

27 sep 2023 / Geschreven door: Youen / Leestijd: 3 min

Zakelijke energieopslag –

Meer vermogen en financiële kansen

Batterijopslag is een onmisbare maatregel voor het beheer van energieverbruik aan het worden. Het is een veelgenoemde oplossing voor netcongestie en biedt extra vermogen naast de netaansluiting. Batterijen zullen in de toekomst een cruciale rol spelen in de energiemarkt, vooral in combinatie met zonne-pv systemen en laadpleinen.

Volledige zonne-energie systemen, in combinatie met commerciële batterijen, kunnen bedrijven helpen beschermen tegen fluctuerende energieprijzen, hoge energiekosten, netafhankelijkheid en biedt stabiliteit.

Hoe werkt het?

Commerciële batterijen, ook wel utility scale of grootschalige batterijen genoemd, zijn systemen voor energieopslag die bedoeld zijn om grote hoeveelheden elektriciteit op te slaan en vrij te geven wanneer dat nodig is. Ontworpen met lithium-ion batterijtechnologie zijn ze in staat om duizenden kilowattuur aan elektriciteit op te slaan. Ze worden gebruikt om eigen opgewekte energie in op te slaan en te ontladen wanneer dat nodig is. Je kan als bedrijf tijdens piekuren je eigen gratis opgewekte energie gebruiken en tijdens daluren je batterij opladen. Dat scheelt flink op de energierekening. Ook kun je met utility scale batterijen de afhankelijkheid van het energienet minimaliseren.

De voordelen van een grootschalige batterij

Utility scale-batterijen nemen het algehele idee achter het bevorderen van duurzame energiegebruik een stap verder. Ze creëren meer zekerheid en stabiliteit bij het opwekken van zonne-energie, maar ook kansen om flink te besparen op de energierekening.

 

De opslag van grote hoeveelheden opgewekte elektriciteit kan gebruikt worden om de piekvraag naar elektriciteit op het net te omzeilen en hoge prijzen op de energiemarkt te ontwijken. Zeker bij flexibele energiecontracten. Wanneer de variabele energieprijzen hoog liggen kan je je eigen gratis energie gebruiken. Het verkopen en kopen van elektriciteit op strategische momenten kan leiden tot extra inkomsten voor je bedrijf.

 

Naast de verhoogde onafhankelijkheid van de variabele energieprijzen creëert het ook een bescherming tegen een instabiel energienet. Bij stroomuitval of stroomstoringen heb je met eigen energieopslag een back-up zodat je als bedrijf altijd kunt vertrouwen op voldoende elektriciteit voor je bedrijfsprocessen. Jouw toegenomen energie-zelfstandigheid verkleint je afhankelijkheid van het net en je energieleverancier. Jouw controle over je eigen verbruik neemt met een batterij alleen maar toe.

De potentie om energievoorzieningen voor bedrijven te transformeren, door kosten te verlagen, betrouwbaarheid te verbeteren en duurzaamheid te bevorderen klinkt fantastisch. Het lijdt geen twijfel dat utility scale batterijen een cruciale rol zullen spelen in de energietransitie van bedrijven in de 21e eeuw.

Is batterijopslag geschikt voor jouw bedrijf?

De investering in een batterij is voor veel bedrijven een interessante kans. Bijvoorbeeld bedrijven met een continu gebruik van energie. Door met een batterij flexibiliteit aan te brengen op de inkoop van stroom uit het net, kun je jouw duurzame energiesysteem optimaliseren. Ook is het een oplossing voor bedrijven die willen uitbreiden, maar geen grote netaansluiting kunnen krijgen.

 

Als jij een pv-systeem op je bedrijfspand hebt of zou willen is een uitbreiding met een thuisbatterij een mogelijk lucratieve beslissing. Bij Youen kun je altijd beginnen met een instap-model en de learnings meenemen bij uitbreiding van jouw batterijcapaciteit. Tegelijkertijd heeft ieder bedrijf zijn eigen wensen. Het is dus een case-by-case aanpak.

We gaan graag met je om de tafel om te kijken of een grootschalige (utility scale) batterij een geschikte oplossing is voor jouw bedrijf. Stel vragen over het goed en veilig installeren van een batterij. Plan direct een afspraak met een expert van Youen om een energieadvies. Bel naar (085) 822 2460 of mail naar info@youen.nl.

Dit vind je misschien ook interessant

Hoe zelf zonnepanelen schoonmaken

Na het lezen van ons eerste artikel over tips en tricks voor het schoonmaken van zonnepanelen, ben je misschien gemotiveerd geraakt om zelf aan de slag te gaan. We geven je een overzichtelijk stappenplan wat je kunt gebruiken voor het veilig en effectief schoonmaken van je zonnepanelen. Vraag bij twijfels altijd om advies van een professional.

Lees meer

Zonnepanelen schoonmaken

Als ervaren zonnepanelen installateur begrijpen we dat het onderhouden van jouw zonne-installatie essentieel is voor optimale prestaties en duurzaamheid. Daarom delen we graag tips en tricks over het schoonmaken van zonnepanelen, zodat je het maximale uit jouw investering haalt.

Lees meer
Zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen voor bedrijven

15 feb 2024 / Geschreven door: Youen / Leestijd: 5 minZonnepanelen voor bedrijvenZonnepanelen zijn voor bedrijven een steeds aantrekkelijkere optie...

Lees meer

Netcongestie en zonnepanelen, Hoe ga je er mee om?

Share