085 – 822 24 60 info@youen.nl

Zonnepanelen plaatsen, waar moet je op letten?

Zonnepanelen voor woningeigenaren

 

De prijs van zonnepanelen kun je direct terugvinden op de website van Youen. Ga voor installaties tot 50 panelen naar dakplan.youen.nl, maak jouw eigen dakplan en zie direct wat jouw zonnepanelen kosten in jouw situatie én voor je zullen opbrengen in geld en in duurzame kilowatt-uren.

Zonnepanelen voor 
bedrijven

 

Voor installaties tot 5megawatt of 15.000 panelen, kunt u Youen vragen om een gratis en vrijblijvende quickscan met daarin een kostenraming en een opbrengstprognose.

Zonnepanelen plaatsen, waar moet je op letten?

Aandachtspunten bij het installeren van zonnepanelen

De aandachtspunten bij het installeren van zonnepanelen zijn:

  • Veilige werkplek
  • Goede installatie
  • Langjarige betrouwbaarheid

Hieronder meer over de bovenstaande aandachtspunten.

Goede installatie

Bij het uitvoeren van installaties hanteert Youen de ‘Gedragscode voor Zon op Daken’ van branchevereniging Holland Solar. Voor grote installaties moeten bedrijven rekening houden met de eisen van verzekeraars. Youen kan installaties opleveren met een onafhankelijke NEN1010 of Scope12 keuring. Die rapportage geeft u een stevigere positie tijdens uw onderhandelingen met uw verzekeraar.

Allereerst de plek voor de zonnepanelen. Die moet stevig genoeg zijn om de zonnepanelen te kunnen dragen. In sommige gevallen laat Youen de constructie van een gebouw controleren. In het geval van grootschalige bedrijfsgebouwen is het controleren van de constructie van een gebouw een standaard onderdeel van de projectmatige aanpak.

De dakbedekking moet geschikt zijn voor zonnepanelen. Daken met leistenen of rieten daken zijn moeilijk en duur. In die gevallen kijkt de aankoopbegeleider graag samen naar alternatieven zoals een carport of terrasoverkapping met zonnepanelen.

Alle andere schuine en platte daken komen al snel in aanmerking voor het plaatsen van zonnepanelen. Youen heeft montagematerialen voor de meeste daken standaard op voorraad liggen. Vraag de aankoopbegeleider van Youen om een plan. Je kunt hem bereiken via 085-822 2460. Of mailen naar: verkoop@youen.nl

Bij platte daken is het verstandig om oud bituum eerst te laten vervangen door een ervaren dakdekker. Youen kan je hiervoor verwijzen naar bedrijven met goede ervaringen. Wanneer een dak voorzien is van PVC of PUR isolatielaag in de dakbedekking is het belangrijk om het montagesysteem aan de onderkant te voorzien van een laagje siliconen, om het PVC te beschermen. De monteurs van Youen hebben hiermee ruimschootse ervaring.

Zonnepanelen moeten stormvast gemonteerd worden. Rekening houdend met de weersomstandigheden en het veranderende klimaat, let Youen goed op de kwaliteit van de installatie en het montagewerk. De werkvoorbereiders op het bedrijfsbureau van Youen hebben speciale software om montagesystemen te calculeren, waardoor je verzekerd bent van een goede installatie.

Wanneer de zonnepanelen geïnstalleerd worden, moet ook de bekabeling goed weggewerkt worden. Youen is gespecialiseerd in de installatie van zonnepanelen en installeert met haar eigen monteurs. Die zijn opgeleid om bekabeling kundig en goed weg te werken. Dat kost misschien ietsje meer tijd, maar levert wel een prachtige installatie op.

Bij het plaatsen van de omvormer is een geschikte plek van belang. De omvormers voor in huis zijn meestal uitgerust met koelribben. Industriële omvormers hebben ventilatoren. Daarom houden we graag wat ruimte om de omvormer.

De grijze kabel tussen de omvormer en de meterkast moet dik genoeg zijn. Om kosten te besparen worden nogal eens te dunnen of te goedkope bekabeling gebruikt. Hierdoor ontstaat misschien een ultra-lage prijs, maar het heeft ook een direct en negatief effect op de opbrengst van de installatie en het komt de veiligheid niet ten goede. Youen gebruikt in principe hoogwaardige bekabeling van Draka voor zowel de DC-zijde als de AC-zijde. Door onze relaties met de beste fabrikanten leveren we installaties van hoge kwaliteit. Zo letten we ook goed op het gebruik van de juiste stekkers en gebruiken we de juiste gereedschappen die een echte solar-monteur standaard in zijn gereedschapskist heeft liggen. De normale elektricien is wat breder uitgerust en heeft andere gereedschappen. Juist het specialisme van Youen op de installaties voor zonne-energie zorgen ervoor dat je een betere installatie krijgt, voor een scherpe prijs.

Langjarige betrouwbaarheid

Langjarige betrouwbaarheid begint bij de kennis en kunde van de vakmensen van Youen. In overleg met de beste fabrikanten, selecteren we de beste zonnepanelen voor jouw situatie. Belangrijk onderdeel zijn de fabrieksgaranties. Die zijn al snel langer dan tien jaar over het product en soms wel dertig jaar over de opbrengst. Youen kijkt niet alleen naar de garantie op papier, maar ook naar het bedrijf dat die garantie belooft. Daarom doen we graag zaken met bedrijven die een TIER1-rating hebben, volgens de beoordeling van BNEF (Bloomberg New Energy Finance).

Om je te ontzorgen op de lange termijn, heeft Youen een voordelig onderhoudscontract beschikbaar. Ga daarvoor naar www.youen.nl/onderhoud

 

Youen uitleg thuisbatterij zonnepanelen

Meer informatie

Vragen over de aanschafprijs en opbrengsten van zonnepanelen en thuisbatterijen? Youen is gespecialiseerd én gecertificeerd installateur van zonnestroom systemen. Vind contactgegevens hier. Of mail naar: verkoop@youen.nl . Bellen mag ook naar 085-822 2460. 

Share